Friday, May 25, 2012

Πρακτικά


Όταν πλένετε ρούχα στο πλυντήριο, να βάζετε μέσα και μία μπάλα του τένις. Και αν αναρωτιέστε γιατί... διότι τα ρούχα πάντα βγάζουν χνούδι που πάει στο φίλτρο που το έχετε έτσι κι αλλιώς ξεχασμένο... βάζοντας όμως τη μπάλα του τένις μέσα, το χνούδι θα πάει στη μπάλα. Κάντε το και θα δείτε.
Τα ρούχα εκτός από το χνούδι που βγάζουν έχουν και τρίχες από το κεφαλάκι μας που κι αυτές θα τις δείτε στη μπάλα όταν τελειώσει η πλύση.
 
Όταν πλένετε ρούχα στο πλυντήριο, να βάζετε τη μισή ποσότητα απορρυπαντικού απ' αυτήν που σας ζητείται να βάλετε. Ισχύει για όλες τις μορφές, σκόνη, υγρή, ταμπλέτα.
Βάζοντας μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού:
- Δημιουργείται πολλή σαπουνάδα, που ευνοεί τη δημιουργία βακτηρίων άρα και κακοσμίας. Που σημαίνει πως στην επόμενη πλύση τα βακτηρίδια και η  κακοσμία θα πάνε στα ρουχαλάκια σας. Αν έχετε παρατηρήσει πως τα πλυμένα ρούχα σας μυρίζουν περίεργα... τώρα ξέρετε το γιατί.
- Το πολύ σαπούνι σκληραίνει τα ρούχα.
- Βάζοντας μικρότερη ποσότητα απορρυπαντικού επιβαρύνεται το περιβάλλον λιγότερο.
 
Για να μαλακώσει το κρέας, πριν το μαγειρέψετε, να το μαρινάρετε για λίγα λεπτά σε νερό που έχετε προσθέσει λίγο ξύδι
 
Το σαπούνι που περισσεύει μπορείτε να το ανακυκλώσετε για να μη πάει χαμένο.
Βάζετε τα κομματάκια που περίσσεψαν σε καυτό νερό, προσθέστε μία γεμάτη κουταλιά γλυκερίνη και το χυμό από ένα λεμόνι... και θα έχετε φτιάξει υγρό σαπούνι.
 
Άλλος ένας εύκολος τρόπος να φτιάξετε το δικό σας υγρό σαπούνι για να πλένεστε:
- Ανακατέψτε 8 κουταλιές σούπας σαπούνι που έχετε τρίψει στον τρίφτη τυριού + 4 λίτρα νερό + 2 κουταλιές σούπας γλυκερίνη ( αν θέλετε )
- Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα κάθε τόσο, μέχρι να διαλυθεί το σαπούνι.
- Βάλτε σε μπουκαλάκι ή δοχείο ή ότι σας αρέσει για να το χρησιμοποιήσετε
 

No comments:

Post a Comment