Ενδεικτικές αναλογίες
για 16άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 16 εκ.)
400 γρ. αλεύρι
σκληρό κίτρινο
200 ml χλιαρό νερό
20 γρ. προζύμι
βασιλικού
1/2 κουταλάκι του
γλυκού αλάτι ψιλό
για 18άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 18 εκ.)
600 γρ. αλεύρι
σκληρό κίτρινο
300 ml χλιαρό νερό
30 γρ. προζύμι
βασιλικού
1/2 + κουταλάκι του
γλυκού αλάτι ψιλό
για 20άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 20 εκ.)
800 γρ. αλεύρι
σκληρό κίτρινο
400 ml χλιαρό νερό
40 γρ. προζύμι
βασιλικού
(3/4 κ.γ. αλάτι ψιλό)
Ή για 20άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 20 εκ.)
900 γρ. αλεύρι
σκληρό κίτρινο
450 ml χλιαρό νερό
45 γρ. προζύμι
βασιλικού
1 κουταλάκι του
γλυκού αλάτι ψιλό (όχι πολύ γεμάτο)
Ή για 20άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 20 εκ.)
1000 γρ. αλεύρι
σκληρό κίτρινο
500 ml χλιαρό νερό
50 γρ. προζύμι
βασιλικού
1 κουταλάκι του
γλυκού αλάτι ψιλό
για 22άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 22 εκ.)
1000 γρ. αλεύρι
σκληρό κίτρινο
500 ml χλιαρό νερό
50 γρ. προζύμι
βασιλικού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό
Ή για 22άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 22 εκ.)
1100 γρ. αλεύρι
σκληρό κίτρινο
550 ml χλιαρό νερό
55 γρ. προζύμι
βασιλικού
1 + κουταλάκι του
γλυκού αλάτι ψιλό
Ή για 22άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 22 εκ.)
1200 γρ. αλεύρι
σκληρό κίτρινο
600 ml χλιαρό νερό
60 γρ. προζύμι
βασιλικού
1 & 1/5
κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό
Ταψί 22άρι,
σφραγίδα 17άρα1100 γρ. αλεύρι
550 ml νερό
55 γρ. προζύμι του
βασιλικού
1 κ.γ. + αλάτι
Ωρίμανση στον πάγκο
της κουζίνας, κάτω από το γυάλινο σκεύος για 9 ώρες, θερμοκρασία σπιτιού 21
βαθμοί σταθεροί.
Ψήσιμο στους 170ο
τα πρώτα 35΄
Στη συνέχεια κάλυψη
με διπλό αλουμινόχαρτο και τη θερμοκρασία στους 180ο βαθμούς για άλλη 1 ώρα και
25΄.
Συνολικός χρόνος ψησίματος 2ώρες.
Ενδεικτικές αναλογίες
για 16άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 16 εκ.)
400 γρ. αλεύρι
σκληρό κίτρινο
200 ml χλιαρό νερό
20 γρ. προζύμι
βασιλικού
1/2 κουταλάκι του
γλυκού αλάτι ψιλό
για 18άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 18 εκ.)
600 γρ. αλεύρι
σκληρό κίτρινο
300 ml χλιαρό νερό
30 γρ. προζύμι
βασιλικού
1/2 + κουταλάκι του
γλυκού αλάτι ψιλό
για 20άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 20 εκ.)
800 γρ. αλεύρι
σκληρό κίτρινο
400 ml χλιαρό νερό
40 γρ. προζύμι
βασιλικού
(3/4 κ.γ. αλάτι ψιλό)
Ή για 20άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 20 εκ.)
900 γρ. αλεύρι
σκληρό κίτρινο
450 ml χλιαρό νερό
45 γρ. προζύμι
βασιλικού
1 κουταλάκι του
γλυκού αλάτι ψιλό (όχι πολύ γεμάτο)
Ή για 20άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 20 εκ.)
1000 γρ. αλεύρι
σκληρό κίτρινο
500 ml χλιαρό νερό
50 γρ. προζύμι
βασιλικού
1 κουταλάκι του
γλυκού αλάτι ψιλό
για 22άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 22 εκ.)
1000 γρ. αλεύρι
σκληρό κίτρινο
500 ml χλιαρό νερό
50 γρ. προζύμι
βασιλικού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό
Ή για 22άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 22 εκ.)
1100 γρ. αλεύρι
σκληρό κίτρινο
550 ml χλιαρό νερό
55 γρ. προζύμι
βασιλικού
1 + κουταλάκι του
γλυκού αλάτι ψιλό
Ή για 22άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 22 εκ.)
1200 γρ. αλεύρι
σκληρό κίτρινο
600 ml χλιαρό νερό
60 γρ. προζύμι
βασιλικού
1 & 1/5
κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό
Ταψί 22άρι,
σφραγίδα 17άρα1100 γρ. αλεύρι
550 ml νερό
55 γρ. προζύμι του
βασιλικού
1 κ.γ. + αλάτι
Ωρίμανση στον πάγκο
της κουζίνας, κάτω από το γυάλινο σκεύος για 9 ώρες, θερμοκρασία σπιτιού 21
βαθμοί σταθεροί.
Ψήσιμο στους 170ο
τα πρώτα 35΄
Στη συνέχεια κάλυψη
με διπλό αλουμινόχαρτο και τη θερμοκρασία στους 180ο βαθμούς για άλλη 1 ώρα και
25΄.
Συνολικός χρόνος ψησίματος 2ώρες.
Πηγή: Ομάδα στο viber: Πρόσφορο
Πηγή: Ομάδα στο viber: Πρόσφορο
No comments:
Post a Comment