Wednesday, February 12, 2020

Μεγέθη ταψιών για πρόσφορο



Ενδεικτικές αναλογίες

για 16άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 16 εκ.)
400 γρ. αλεύρι σκληρό κίτρινο
200 ml χλιαρό νερό
20 γρ. προζύμι βασιλικού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό

για 18άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 18 εκ.)
600 γρ. αλεύρι σκληρό κίτρινο
300 ml χλιαρό νερό
30 γρ. προζύμι βασιλικού
1/2 + κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό

για 20άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 20 εκ.)
800 γρ. αλεύρι σκληρό κίτρινο
400 ml χλιαρό νερό
40 γρ. προζύμι βασιλικού
 (3/4 κ.γ. αλάτι ψιλό)

Ή για 20άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 20 εκ.)
900 γρ. αλεύρι σκληρό κίτρινο
450 ml χλιαρό νερό
45 γρ. προζύμι βασιλικού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό (όχι πολύ γεμάτο)

Ή για 20άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 20 εκ.)
1000 γρ. αλεύρι σκληρό κίτρινο
500 ml χλιαρό νερό
50 γρ. προζύμι βασιλικού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό

για 22άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 22 εκ.)
1000 γρ. αλεύρι σκληρό κίτρινο
500 ml χλιαρό νερό
50 γρ. προζύμι βασιλικού
1  κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό

Ή για 22άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 22 εκ.)
1100 γρ. αλεύρι σκληρό κίτρινο
550 ml χλιαρό νερό
55 γρ. προζύμι βασιλικού
1 + κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό

Ή για 22άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 22 εκ.)
1200 γρ. αλεύρι σκληρό κίτρινο
600 ml χλιαρό νερό
60 γρ. προζύμι βασιλικού
1 & 1/5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό

Ταψί 22άρι, σφραγίδα 17άρα1100 γρ. αλεύρι
550 ml νερό
55 γρ. προζύμι του βασιλικού
1 κ.γ. +  αλάτι
Ωρίμανση στον πάγκο της κουζίνας, κάτω από το γυάλινο σκεύος για 9 ώρες, θερμοκρασία σπιτιού 21 βαθμοί σταθεροί.
Ψήσιμο στους 170ο τα πρώτα 35΄
Στη συνέχεια κάλυψη με διπλό αλουμινόχαρτο και τη θερμοκρασία στους 180ο βαθμούς για άλλη 1 ώρα και 25΄.
Συνολικός χρόνος ψησίματος 2ώρες.
Ενδεικτικές αναλογίες

για 16άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 16 εκ.)
400 γρ. αλεύρι σκληρό κίτρινο
200 ml χλιαρό νερό
20 γρ. προζύμι βασιλικού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό

για 18άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 18 εκ.)
600 γρ. αλεύρι σκληρό κίτρινο
300 ml χλιαρό νερό
30 γρ. προζύμι βασιλικού
1/2 + κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό

για 20άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 20 εκ.)
800 γρ. αλεύρι σκληρό κίτρινο
400 ml χλιαρό νερό
40 γρ. προζύμι βασιλικού
 (3/4 κ.γ. αλάτι ψιλό)

Ή για 20άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 20 εκ.)
900 γρ. αλεύρι σκληρό κίτρινο
450 ml χλιαρό νερό
45 γρ. προζύμι βασιλικού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό (όχι πολύ γεμάτο)

Ή για 20άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 20 εκ.)
1000 γρ. αλεύρι σκληρό κίτρινο
500 ml χλιαρό νερό
50 γρ. προζύμι βασιλικού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό

για 22άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 22 εκ.)
1000 γρ. αλεύρι σκληρό κίτρινο
500 ml χλιαρό νερό
50 γρ. προζύμι βασιλικού
1  κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό

Ή για 22άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 22 εκ.)
1100 γρ. αλεύρι σκληρό κίτρινο
550 ml χλιαρό νερό
55 γρ. προζύμι βασιλικού
1 + κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό

Ή για 22άρι ταψί (διάμετρος ταψιού 22 εκ.)
1200 γρ. αλεύρι σκληρό κίτρινο
600 ml χλιαρό νερό
60 γρ. προζύμι βασιλικού
1 & 1/5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό

Ταψί 22άρι, σφραγίδα 17άρα1100 γρ. αλεύρι
550 ml νερό
55 γρ. προζύμι του βασιλικού
1 κ.γ. +  αλάτι
Ωρίμανση στον πάγκο της κουζίνας, κάτω από το γυάλινο σκεύος για 9 ώρες, θερμοκρασία σπιτιού 21 βαθμοί σταθεροί.
Ψήσιμο στους 170ο τα πρώτα 35΄
Στη συνέχεια κάλυψη με διπλό αλουμινόχαρτο και τη θερμοκρασία στους 180ο βαθμούς για άλλη 1 ώρα και 25΄.
Συνολικός χρόνος ψησίματος 2ώρες.
 Πηγή: Ομάδα στο viber: Πρόσφορο

No comments:

Post a Comment