Tuesday, December 13, 2011

Η Χορωδία του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας «Ο Αγιος Χρυσόστομος»




H χορωδία του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας' Ο Αγιος Χρυσόστομος 'Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβρη του 2005 . Σκοπός της είναι η δημιουργία πολιτιστικής γέφυρας με την Μικρά Ασία και ειδικότερα με την μουσική που προέρχεται από την περιοχή της καθ  ημάς ανατολής .
Τα μέλη της είναι μικρασιάτες αλλά και φίλοι που με υπομονή και συνεχή εργασία ετοιμάζουν τα προγράμματα των εκάστοτε συναυλιών. Έχει λάβει μέρος (παρά το γεγονός του νεαρού της ηλικίας της) σε πολλές εκδηλώσεις στη πόλη της Δράμας όπως  στα Ελευθέρια, στις  Επετείους Άλωσης  της Κωνσταντινούπολης, σε διαπολιτισμικές συναντήσεις χορωδιών  αλλά και σε άλλες περιοχές όπως στο Α΄ Θερινό Σχολείο Βόλου  και στη Κωνσταντινούπολη  στο  Φερέκιοϊ, στο Μπαλουκλί και στην Μεγάλη του Γένους Σχολή.
Σήμερα στη χορωδία συμμετέχουν 40 χορωδοί (30 γυναίκες και 10 άντρες)
Τη χορωδία διδάσκει και διευθύνει από την ίδρυσή της ο Νικόλαος  Γιαμαλής

Νικόλαος  Γιαμαλής
καθηγητής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Δράμας , υπήρξε μαέστρος χορωδιών όπως η Μικτή Χορωδία Μυτιλήνης η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ηλίου Αθηνών η Μικτή χορωδία της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης, η Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης , και ιδρυτής των Χορωδιών του Δήμου Πλωμαρίου Λέσβου ,της Μικτής Νεανικής Χορωδίας του Ωδείου Νίκος Σκαλκώτας , της Χορωδίας Γυναικών Παμφίλων Λέσβου, της  Χορωδίας της Λεσβιακής παροικίας Αθηνών και της Παιδικής Χορωδίας του Χαλκηδονίου Ωδείου Νέας Χαλκηδόνας  .
Είναι διευθυντής Ορχήστρας Του Μουσικού Σχολείου Δράμας και παράλληλα εργαστηριακός συνεργάτης Του ΤΕΙ Καβάλας τμήμα Αρχιτεκτονικής τοπίου.

No comments:

Post a Comment