Sunday, February 12, 2017

Χούμος

Hummus
1½  κούπα ξερά ρεβύθια
4-6 σκελίδες σκόρδο
125 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι κατά το βράσιμο
1½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι κατά την άλεση στο μπλέντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο αλεσμένο πιπέρι
1 κούπα φρέσκος μαϊντανός
1-2 λεμόνια
¼ της κούπας νερό κατά την άλεση εάν το μίγμα είναι πολύ πηχτό
·           Μουλιάστε τα ρεβύθια αποβραδίς φροντίζοντας η στάθμη του νερού να είναι 3-4 εκατοστά πάνω από τα ρεβύθια (το μέγεθός τους μπορεί να διπλασιαστεί)
·           Στραγγίστε το πλεονάζον νερό την επόμενη ημέρα (τουλάχιστον 6 ώρες μούλιασμα). Ξεπλένετε με κρύο νερό, βάλτε τα σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτετε με νερό, προσθέστε 1 κουταλάκι αλάτι, τα φέρνετε σε σημείο βρασμού και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Σβήνετε, στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
·           Βάλτε μαϊντανό, 4 σκελίδες σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι στο μπλέντερ και τα αλέθετε σε ομοιογενή πάστα, 4-5 λεπτά
·           Προσθέστε σταδιακά τα ρεβύθια
·           Για να δοκιμάσετε – προσθέστε το χυμό λεμονιού, λίγο ακόμα αλάτι / πιπέρι, και νερό εάν το μίγμα προκύψει πολύ πηχτό, περίπου ¼ της κούπας
Υ.Γ.: Πειραματιστείτε προσθέτοντας περισσότερο σκόρδο ή άλλα μυρωδικά ανάλογα με την όρεξή σας J

No comments:

Post a Comment