Monday, April 2, 2012

Aσφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά.

Οι «κανόνες» για μια ασφαλή χρήση του διαδικτύου είναι λίγοι, σαφείς και εύκολοι στην εφαρμογή τους:
1) ο υπολογιστής δεν πρέπει να είναι στο υπνοδωμάτιο μας.
2) ο χρόνος χρήσης του δεν πρέπει να ξεπερνάει την μια ώρα την ημέρα και αφού έχουμε τελειώσει όλες τις άλλες δραστηριότητες και υποχρεώσεις μας.
3) αν κατά τη χρήση του διαδικτύου δεχτούμε οποιαδήποτε ενόχληση ενημερώνουμε τους γονείς μας, ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα
4) δεν δίνουμε ποτέ μα ποτέ τα προσωπικά μας στοιχεία σε άγνωστους, γιατί αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.
5) δεν κάνουμε φίλους ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε, και δεν επικοινωνούμε μαζί τους για κανένα λόγο.
6) προσέχουμε πολύ ακόμη και περιπτώσεις ανθρώπων που θέλουν να μας παραπλανήσουν χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία.
7) καλό είναι οι γονείς μας να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή μας προγράμματα- κλειδιά για να μας προστατεύσουν από πιθανούς κινδύνους που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε.
8) δεν «ανεβάζουμε» ποτέ υλικό ( φωτογραφίες, στοιχεία διεύθυνσης τηλεφωνικό αριθμό κ.λ.π), τα οποία μπορεί κάποιος να τα εκμεταλλευτεί και μελλοντικά να μας δημιουργήσει πρόβλημα.
9) αν παρόλα αυτά τα μέτρα συμβεί να πέσουμε θύματα κάποιας ηλεκτρονικής παρενόχλησης ή ακόμη χειρότερα απάτης επικοινωνούμε ΑΜΕΣΑ με το www.saferinternet.gr ή με το τηλεφωνικό αριθμό 8001180015 και από εκεί θα μας πουν τι ενέργειες θα κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.
10) Ελέγχουμε τις πληροφορίες που αντλούμε από το Διαδίκτυο, γιατί αυτές σε μεγάλο βαθμό δεν είναι πάντοτε ακριβείς και φυσικά δεν αγοράζουμε ποτέ από το Διαδίκτυο εάν δεν συμβουλευτούμε κάποιον ειδικό πάνω στα θέματα αυτά.
11) το διαδίκτυο δεν είναι καθόλου κακό, αλλά η κακή του χρήση μπορεί να αποβεί επικίνδυνη όχι μόνο για ένα μικρό παιδί, αλλά και για ένα ενήλικα.

No comments:

Post a Comment