Saturday, November 12, 2011

Είσθε γονείς!

Μη το λησμονάτε ποτέ. Είναι ένα μεγάλο προνόμιον, μια θεϊκή δωρεά. Είσθε συνεργοί του Πλάστου, συνεργάται του Δημιουργού, συνδημιουργοί, συνεχισταί της μεγάλης πράξεως της δημιουργίας. Υπάρχει μεγαλύτερα αποστολή εις τον κόσμον αυτόν;
Προσοχή λοιπόν! Ή ευθύνη σας είναι κολοσσιαία.
Δεν υπάρχει διά σας καμμία στιγμή, που να είναι αδιάφορη, ασήμαντη, μικρή. Το κάθε βήμα σας, η κάθε αναπνοή σας, ο κάθε παλμός της καρδιάς σας έχουν σημασίαν, έχουν αξίαν, έχουν συνέπειες. Το κάθε τι σας υποχρεώνει.
Προσπαθείτε να ζήτε αδιαλεί­πτως σαν άνθρωποι, που πρόκειται να κάμουν κάτι μεγάλο εις τον κό­σμον. Αξιοποιήστε την κάθε σας ευκαιρίαν, την κάθε δυνατότητα που σας παρέχεται, διά να ζήτε πιο άξια, πιο υπεύθυνα, πιο δημιουρ­γικά.
Κάθε στιγμή πρέπει να ετοιμάζετε ένα καλύτερον αύριον διά τα παιδιά σας. Κάθε ημέραν πρέπει να βελτιώνετε τον εαυτόν σας, να ευπρεπίζετε την -ψυχή σας, να ξεπερνάτε ό,τι παλιό υπάρχει μέσα σας.
Κάθε ημέραν πρέπει να ζήτε με περισσοτέραν Πίστιν, Ελπίδα και Άγάπην. Η πίστις είναι ο βράχος, εις τον όποιον θα στηρίζεται ακράδαντα η όλη ύπαρξίς σας...
Πάντοτε «άγωνίζεσθε», «άδιαλλείπτως προσεύχεσθε». Πάντοτε κοντά στον Ιησούν.
Και μη ξεχνάτε ποτέ, ότι ο υπέροχος ρόλος σας είναι να σμιλεύετε ανθρώπους, τέκνα Θεού, αδέλφια του Χριστού, πολίτας της Βασιλείας των Ουρανών. Δόξα και βάρος, τιμή και ευθύνη, προνόμιον και χρέος!
(Από το βιβλίον «Γύρω από τον Γάμο», εκδόσεις «Ζωής»).

No comments:

Post a Comment