75 γραμ. νωπή μαγιά, 12-14 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι σκληρό, 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, 3 φλιτζάνια χλιαρό νερό, ½ φλιτζάνι σπορέλαιο, 1 κουταλιά σούπας κανέλα, 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο και τρία τέταρτα φλιτζανιού ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα.
Τρόπος παρασκευής:
1. Διαλύετε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι από το χλιαρό νερό, προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε το μίγμα καλά.
2. Pίχνετε το υπόλοιπο νερό, το λάδι, την κανέλα και έξι φλιτζάνια ακόμη αλεύρι και δουλεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει σαν κρέμα.|
3. Προσθέτετε σιγά σιγά, τόσο από το υπόλοιπο αλεύρι, αλλά και όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη εύπλαστη.
4. Mοιράζετε σε 5 μέρη το ζυμάρι, το πλάθετε σε στρογγυλά καρβελάκια και τα τοποθετείτε σε ταψάκια που έχετε αλείψει με λίγο λάδι.
5. Τα σκεπάζετε καλά με πανιά και πετσέτες και τα αφήνετε να ανέβουν σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν σε
όγκο (χρειάζονται περίπου 1 ώρα).
6. Ψήνετε τους άρτους σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
7. Tους βγάζετε από το φούρνο και τους αφήνετε να κρυώσουν.
8. Bράζετε, στη συνέχεια, το γλυκάνισο και αλείφετε την επιφάνειά τους.
9. Tους πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη άχνη.
No comments:
Post a Comment