Saturday, October 29, 2011

Ιερά Μονή Ταξιαρχών και Αγίου Βασιλείου Νέο Θάρρι Λεβίν Νέα Ζηλανδία.




Ο σεβαστός Γέροντας μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Νέας Ζηλανδίας κ.κ. Αμφιλόχιος από την αρχή της παρουσίας του  στην όμορφη αυτή χώρα , ζητούσε κάποια κατάλληλη τοποθεσία για την ίδρυση ανδρικής μονής.


Κατόπιν έρευνας και με θαυμαστό τρόπο, το ζητούμενο βρέθηκε σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στο βόρειο νησί της  Νέας Ζηλανδίας έξω από την πόλη του Λεβίν:  ένα  κομμάτι επιγείου παραδείσου 104 στρεμμάτων, στεφανωμένο στο επάνω τμήμα του από πυκνό



δάσος Νεοζηλανδικής ασημένιας φτέρης με το μεγάλο ποτάμι του Λεβίν Makahika να στριφογυρίζει σαν πελώριο φίδι στα πόδια του, υποβάλλοντας την μετάνοια του.



Εν μέσω της «Εδέμ», η παρουσία του Θεού, η θαυμάσια εναρμονισμένη στο περιβάλλον εκκλησία του Μεγάλου Ταξιάρχη και του Αγίου Βασιλείου, έχει εξελιχθεί σε πόλο έλξεως, καθώς καταφθάνουν πιστοί από παντού για να ξεκουραστούν και να ανανεωθούν πνευματικά.
Σε τούτον τον πνευματικό πνεύμονα πλησιάζουν και πολλοί Νεοζηλανδοί για να κατηχηθούν και να συμπεριληφθούν στους κόλπους της Αγίας μας Ορθοδοξίας.
Ο Ιερός Ναός  των Ταξιαρχών έχει διαστάσεις 9x5 και το παρακείμενο εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου 6x2.5.  Οι εργασίες ανεγέρσεως άρχισαν τρία χρόνια πριν και τα  θυρανοίξια των δύο ναών έγιναν την 1 Μαΐου του 2010



Παράλληλα κτίστηκε σταυρωιδές Βαπτιστήρι για τους ενήλικας, και μέχρι τώρα έχουν γίνει πολλές βαπτίσεις ενηλίκων και παιδιών.
 Η αδελφότητα της μονής αποτελείται από 3 μοναχούς, και έναν δόκιμο αδελφό. Υπεύθυνος είναι ο π. Μελέτιος, που κατάγεται από την Σερβία.
Μερικά από τα διακονήματα στο Μοναστήρι είναι η κηπουρική, η κτηνοτροφία, η  μελισσοκομία καθώς και με την κατασκευή κεριών.



Ένα παλιό σπίτι, που υπήρχε στο κτήμα και ανακαινίστηκε  δεν επαρκή για την στέγαση των μοναχών και  την φιλοξενία των προσκυνητών. Γι΄ αυτό υπάρχει σχέδιο ανεγέρσεως και άλλου κτηρίου.



Η οποιοδήποτε βοήθειας των πιστών στην συνέχιση του Θεάρεστου αυτού έργου είναι ευπρόσδεκτη και επίσης Θεάρεστη. 

1 comment:

  1. Θέλω να ρωτησο πως μπορώ να έχω επικοινωνία με την μόνη ταξιαρχιών νέας ζηλανδια?!

    ReplyDelete