Tuesday, July 21, 2020

Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν θα είμαστε απλώς θαυμαστές προφητών και προφητειών. Πρέπει να διαχειριστούμε τα πράγματα.

Ούτε να είμαστε φοβισμένοι γύρω από όλα αυτά που τελεσιουργούνται μήπως μας πιάσει κι εμάς καμιά σφαίρα.

Μπορεί να μην μας πιάσει σφαίρα, να μας πιάσει σεισμός, να μας πιάσει μια πείνα. Δηλαδή, κάποιες επιπτώσεις θα έχουμε κι εμείς.

Άρα χρειάζεται διαχείριση, εσωτερική διαχείριση. Όχι να γεμίσουμε τα ψυγεία μας, κάποτε θα αδειάσουν…

Υπάρχει κάτι ωραίο στη Δεύτερη προς Κορινθίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου που λέει: “έξωθεν μάχαι, έσωθεν φόβοι”.

Έξω γίνονται μάχες, μέσα μου γίνονται φόβοι. Ανθρώπινο είναι, φυσικό είναι, αλλά ο άλλος Απόστολος ο Ιωάννης ο Θεολόγος λέει: “η τελεία αγάπη έξω βάζει το φόβο”.

Άρα το πρόβλημά μας είναι η τελεία αγάπη. Η τελεία αγάπη δεν έρχεται με συναισθηματικούλες και με love story.

Τελεία αγάπη είναι δια της μετανοίας και τελεία αγάπη είναι ο Χριστός, ο μόνος που αυτοπροσδιορίστηκε ότι εγώ ειμί η Αγάπη.

Άρα μέσα έτσι απ’ όλη αυτήν την διαδικασία και της μετάνοιας, όπως με εδίδαξαν και προσπαθώ να τη ζήσω κάπως ανεπίδεκτος μαθήσεως θα έλεγα.

Αλλά και η μελέτη των γεγονότων και τον παρελθόντων και των παρόντων και των μελλόντων, μου βγάζει σαν τελικό συμπέρασμα πατέρες μου και αδελφοί ότι εμείς οι Ορθόδοξοι, και ιδιαιτέρως οι Ορθόδοξοι της Κύπρου και της Ελλάδος, έχουμε μια προστασία.

Θα έχουμε μια προστασία σ’ αυτά τα γεγονότα από την Παναγία για έναν λόγο: γιατί θα κληθούμε, όταν τελειώσει ο πόλεμος που ήδη ξεκίνησε και ο κόσμος ο υπόλοιπος θα έρθει σε επίγνωση και συντριβή όσοι ζήσουν, να κηρύξουμε Ορθοδοξία.

Μόρφου π. Νεόφυτος

No comments:

Post a Comment