Tuesday, July 28, 2020

Ο διάβολος έχει εμπειρία ζωής 7500 χρόνια και είναι τόσο πανούργος, που οι περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν γι' αυτόν, χωρίς να το ξέρουν.


Ο διάβολος έχει εμπειρία ζωής 7500 χρόνια και είναι τόσο πανούργος, που οι περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν γι' αυτόν, χωρίς να το ξέρουν. Σου λέει ο άλλος: ''Τον έξω από εδώ λέω''. Ποιόν έξω από εδώ, αφού είναι μέσα από εδώ; Μας δουλεύει με τον τρόπο του και δεν το καταλαβαίνουμε...
Ο διάβολος έχει ''φάει'' σοφούς, έχει ''φάει'' ασκητές και Πατριάρχες, έχει ''φάει'' αγίους... Είναι δύσκολο (αν όχι αδύνατον), να γλυτώσει ο άνθρωπος από τον σατανά, εάν δεν κάνει ακριβώς αυτό που του λέει ο Χριστός.
Πρόκειται για ένα πρόσωπο με κακία και μίσος εναντίον του Θεού. Και μη μπορώντας να τα βάλει με τον Θεό, τα βάζει με την περιουσία Του, τα βάζει με τους ανθρώπους. Και έχει για κάθε άνθρωπο, διαφορετική παγίδα να τον ρίξει στην αμαρτία. Αλλιώς θα πιάσει τον νέο, αλλιώς θα πιάσει τον πλούσιο, αλλιώς θα πιάσει το φτωχό, αλλιώς θα πιάσει τον ωραίο, αλλιώς θα πιάσει τον παπά, αλλιώς θα πιάσει τον κυβερνήτη. Έχει μύριους τρόπους! Και αλίμονο στον άνθρωπο που δεν προσεύχεται να τον φυλάει ο Χριστός.
Θυμάμαι προ ετών, είχα πάρει μια ευχαριστήρια επιστολή, από μια ψυχή που βρισκόταν σε αναπηρικό κρεβάτι. Η επιστολή της κατέληγε με την εξής ευχή:
''Η ευχή μου κ. Παναγόπουλε, είναι μέσα από την καρδιά μου, ο Κύριος να σε φυλάει από την επήρρεια και τις παγίδες του σατανά!''
Είμαι 65 ετών, αλληλογραφώ με χιλιάδες κόσμο, αλλά ομολογώ ότι πρώτη φορά άκουγα μια τέτοια περιεκτική και αναγκαία ευχή με τέτοιο σοβαρό περιεχόμενο. Με έκανε τρομερή εντύπωση, η διάκριση της κοπέλας αυτής!
Δημήτριος Παναγόπουλος ο Ιεροκήρυκας

No comments:

Post a Comment