Αυτήν την γαλατόπιτα θα την φτιάχνετε και εκτός Νηστείας. Είναι Πεντανόστιμη, εύκολη, σκέτη απόλαυση!
Υλικά
1 λίτρο Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ Αμύγδαλο Χωρίς
Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ
200 γρ. Ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
80 γρ. Κορν φλάουρ
60 γρ. Ψιλό σιμιγδάλι
1/2 κ.γ. υγρή βανίλια
—
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. νερό
—
Μέλι
Καρύδια
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίξε το Ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ
Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το κορν φλάουρ, το
σιμιγδάλι, την υγρή βανίλια και ανακάτεψε πολύ καλά πάνω στη φωτιά μέχρι να
βράσει και να πήξει.
Ρίξε το μείγμα σε ένα στρογγυλό πυρέξ 26
εκ. και με μια σπάτουλα στρώσε το ομοιόμορφα.
Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το μέλι μαζί με
το νερό και άλειψε πολύ καλά όλη την επιφάνεια της γαλατόπιτας.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα
στους 160°C
για 40 με 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Άφησέ την να κρυώσει καλά, κόψε σε
κομμάτια και γαρνίρισε με μέλι και καρύδια.
No comments:
Post a Comment