Thursday, April 30, 2020

Επί τουρκοκρατίας, κάποιος γεωργός έκανε ανακομιδή τα λείψανα του αδερφού του.


Επί τουρκοκρατίας, κάποιος γεωργός έκανε ανακομιδή τα λείψανα του αδερφού του. Ανοίγοντας όμως τον τάφο, τον βρήκε τυμπανιαίο (άλιωτο και πρησμένο)!
Το μυαλό του πήγε σε ένα γεγονός, όταν ακόμα ο αδερφός του ήταν εν ζωή. Είχε έρθει σε ρήξη με τον Αρχιερέα και μάλιστα τον εξύβρισε. Τότε ο Αρχιερέας τον καταράστηκε...
Από τότε είχαν περάσει αρκετά χρόνια και στο μεταξύ ο αρχιερέας αυτός είχε φύγει από την Ορθοδοξία και πέρασε στον Ισλαμισμό! Ο γεωργός τον αναζήτησε και όταν τον βρήκε, τον εξιστόρησε όλα τα περιστατικά. Ο Αρχιερέας τα θυμήθηκε, αλλά αρνήθηκε να διαβάσει ευχή στον τάφο του αδερφού του, μιας και άλλαξε θρησκεία και ήταν πια Ισλαμιστής.
Ο αδερφός τότε πέφτει στα πόδια του και τον εκλιπαρεί μετά δακρύων. Μετά από πολλά, ο πρώην Αρχιερέας εκάμφη και ζήτησε να του βρει κρυφά ένα πετραχήλι, γιατί άμα μαθευόταν αυτό που πάνε να κάνουν, θα τους έκοβαν οι Τούρκοι το κεφάλι.
Βρήκε ο γεωργός ένα πετραχήλι και δώσανε ραντεβού ένα βράδυ στα νεκροταφεία, για να διαβαστεί η ευχή. Πράγματι εκεί και αφού διαβάστηκε η ευχή από τον Αρχιερέα, αμέσως το λείψανο του αδερφού ''λύθηκε'' και έμεινε υπόλοιπο, χώμα και κόκκαλα! Όταν το είδε αυτό ο Τουρκεύσας αρχιερέας, γυρίζει και λέει απευθυνόμενος στο Θεό:
- Χριστέ μου, ακόμα με ανέχεσαι;;;...
Αυτό έγινε αιτία, να επιστρέψει ο Αρχιερέας ξανά στην Ορθοδοξία και μάλιστα αξιώθηκε να μαρτυρήσει κιόλας...
Η Χάρη του Θεού δεν αναστέλλεται για κανέναν λόγο σε έναν κληρικό, εκτός και αν καθαιρεθεί.
Δημήτριος Παναγόπουλος ο Ιεροκήρυξ

No comments:

Post a Comment