Thursday, April 30, 2020

Ορθοδοξία, η μόνη αληθινή πίστη.

Αν σε ρωτήσει κάποιος: Πως αποδεικνύεται, ότι η Ορθοδοξία είναι η μόνη αληθινή πίστη; 
Τί θα τον απαντήσεις; Θα του πεις ότι:
1) Το Άγιο Φως δίδεται θαυματουργικώς μόνο στους Ορθοδόξους και σε κανέναν ετερόδοξο ή αλλόδοξο! Και μάλιστα για μερικά λεπτά δεν καίει!!!
2) Μόνο ο Ορθόδοξος παπάς εκβάλλει δαιμόνια από έναν δαιμονισμένο! 
Στους ετερόδοξους και αλλόδοξους κληρικούς, ο δαίμονας αδιαφορεί...
3) Όλοι οι αρχηγοί των άλλων θρησκευμάτων είναι καθηλωμένοι στον τάφο τους. Μόνο ο Ιησού Χριστός, ο Ναζωραίος, ο Εσταυρωμένος, έχει κενό τάφο. 
Ο κενός τάφος του Χριστού, είναι μια απόδειξη της Αναστάσεως του Χριστού και ότι έχουμε την ορθή θρησκεία. Ο κενός τάφος του Χριστού είναι εγγύηση, ότι ο Χριστός είναι ο Αληθινός Θεός. Είναι Εκείνος, που νίκησε τον θάνατο.
4) Μόνο στην Ορθοδοξία συναντάς Άγια λείψανα. Όλοι οι ιατροί του κόσμου, που εξέτασαν Άγια λείψανα (άλλα ήταν άφθορα και άλλα ευωδίαζαν), σήκωσαν όλοι τους ψηλά τα χέρια, μη μπορώντας να εξηγήσουν επιστημονικά τα ευρήματά τους.
5) Μόνο στην Ορθοδοξία θα συναντήσεις θαυματουργικές εικόνες με πάμπολλα θαύματα π.χ. η εικόνα της Παναγίας της Μαλεβής, που εκκρίνει μύρο, θεράπευσε πολλούς ανθρώπους.
6) Μόνο ο Ορθόδοξος παπάς διαβάζοντας ειδική ευχή, αγιάζει το νερό και το κάνει Αγιασμό. Μάλιστα ο αγιασμός δεν χαλάει το νερό ποτέ, όσοι αιώνες και να περάσουν!!!
   Δημήτριος Παναγόπουλος, Ιεροκήρυξ

No comments:

Post a Comment