Sunday, February 24, 2019

Παραθέτω κάποιες απόψεις των Αγίων Πατέρων περί του πάθους του καπνίσματος.


Κάποτε ρώτησαν τον Άγιο Παΐσιο: ''Γέροντα, είναι αμαρτία το κάπνισμα;''. Και απάντησε ο Άγιος Παΐσιος: ''Βρε παιδί, είναι αρετή;''.
Υπάρχει πιο κακοήθης, πιο αηδιαστική και πιο σιχαμερή πράξη, από το να βάλει κάποιος το στόμα του στο τσιγάρο και να ρουφά την φρικτή αναθυμίαση του καπνού με τον λάρυγγά του και να την φυσά, για να βγάλει σαν καμίνι που καίγεται, τον καπνό, από το στόμα και τα ρουθούνια; (Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης)
Όπως τα πάθη αποτελούν συνεχή και μεγάλο εμπαιγμό των ανθρώπων από τον διάβολο, έτσι και το κάπνισμα αποτελεί παρομοίως έναν αντίστοιχο εμπαιγμό.

Το πνεύμα του πονηρού προσπάθησε να μεταβάλλει τη ζωή σε κάπνισμα. Έτσι έκανε το στόμα, που πρέπει να δοξολογεί συνέχεια τον Θεό, να μοιάζει με φούρνο που καπνίζει πάντα. (Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης)
Επί Τουρκοκρατίας στα Γιάννενα, ήταν ένας Τούρκος χασάπης, που είχε μια σανίδα στην οποία έκοβε το κρέας για τους πελάτες του. Μια μέρα ένας Χριστιανός πελάτης, είδε πως η σανίδα εκείνη ήταν, το πίσω μέρος μιας εικόνας της Παναγίας! Είπε τότε στον χασάπη:
- Εάν σου φέρω έναν ωραίο κορμό να κόβεις το κρέας, θα μου δώσεις την σανίδα αυτή;
Ο Τούρκος συμφώνησε με την πρόταση του Έλληνα και σε λίγες μέρες πήρε ο Τούρκος τον τάκο και ο Χριστιανός την σανίδα, στην οποία ήταν αγιογραφημένη η εικόνα της Παναγίας.
Ο Χριστιανός πήρε την εικόνα, την καθάρισε και την έβαλε στο δωμάτιο του. Ο Χριστιανός όμως, είχε την συνήθεια και το πάθος να καπνίζει. Οπότε ύστερα από λίγες μέρες, παρουσιάστηκε στον ύπνο του η Παναγία και του είπε:
- Καλύτερα να με κοπανάει με τον μπαλτά ο Τούρκος, παρά να με λιβανίζεις εσύ με τον λουλά σου!
Το κάπνισμα είναι μια μορφή έμμεσης αυτοκτονίας. (π. Αθανάσιος Μυτιληναίος)
Διότι το τσιγάρο περιέχει 22 δραστικά δηλητήρια:
1) Ακετόνη
 2) Οξικό οξύ
 3) Αμμωνία
 4) Αρσενικό
 5) Βενζόλιο
6) Κάδμιο
7) Μονοξείδιο του άνθρακα
8) Τετραχλωράνθρακας
9) DDT (εντομοκτόνο)
 10) Φορμαλδεϋδη
11) Υδρογονάνθρακες
 12) Υδροκυάνιο
13) Μόλυβδος
 14) Μεθανόλη
15) Ισοκυανικό μεθύλιο
16) Νικοτίνη
 17) Νιτρικό οξύ
 18) Πολώνιο-210
19) Θειϊκό οξύ
 20) Πίσσες
21) Τολουόλιο  και
22) Ραδόνιο
Και εσύ ακόμα καπνίζεις;...

No comments:

Post a Comment