Tuesday, February 21, 2012

Επιστολή διαμαρτηρίας στα καταστήματα Carrefour-Μαρινόπουλος


Αγαπητή ομάδα σύνταξης,
ονομάζομαι ..................... και είμαι μια απλή ορθόδοξη πιστή.

Σας κοινοποιώ επιστολή που έστειλα με courier στα κεντρικά γραφεία της Carrefour-Μαρινόπουλος, που αφορά τη διακωμώδηση του Τιμίου Σταυρού, των Ορθοδόξων Ιερέων και Ιερών Αμφίων και κατά συνέπεια της Αγίας Πίστεώς μας και του Τριαδικού Θεού μας.

Εάν επρόκειτο για στολή ραββίνου ή, ακόμα χειρότερα, μουφτή, θα γινόταν χαμός στην αλλωμένη και μασωνοκρατούμενη, άλλοτε Ορθόδοξη χώρα μας....

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου πήγα και η ίδια και διαμαρτυρήθηκα στο Carrefour Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα ήταν να μαζέψουν την ίδια στιγμή τις βλάσφημες "στολές". Και αυτό διότι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος - σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο - ο σεβασμός στη θρησκεία και η μη προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος και των Ιερών Συμβόλων κάθε θρησκείας. Εκεί πατούν άλλωστε, εξ αντιθέτου, για να απομακρύνουν τα ιερά σύμβολα από αίθουσες, δικαστήρια, σχολεία, νοσοκομεία....Ας τους απαντήσουμε χρησιμοποιώντας το ίδιο όπλο!

Παρακαλώ, όσοι μπορείτε να βγείτε εκεί έξω, σε όλη την Ελλάδα και να επισκεφθείτε το πιο κοντινό σας Carrefour, Carrefour Planet, Carrefour Μαρινόπουλος, Carrefour Express, 5' Μαρινόπουλος, smile market και Ο.Κ. market και να διαπιστώσετε, μέσα στις επόμενες μέρες αν τα προϊόντα έχουν αποσυρθεί και για κάνετε γραπτή διαμαρτυρία αν όχι. Ανήκουν στον ίδιο όμιλο και είναι πιθανόν να τα έχουν μεταξύ των εμπορευμάτων τους. Είναι πρακτικά αδύνατον να ελεγχθούν όλα, αλλά τουλάχιστον να κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Λίγες μέρες αργότερα βρήκα δυο στολές που είχαν ξεμείνει σε μια γωνία στο Carrefour Πυλαίας Θεσσαλονίκης και κάλεσα τον προϊστάμενο. Ήρθαν δυο και μου εξήγησαν πως παράπεσε και ότι τις μάζεψαν ως ένδειξη καλής θέλησης και μόνο και πως δεν έχουν την αρμοδιότητα να αποσύρουν άνευ εντολής κάποιο προϊόν-κωδικό.
Ο ένας εξ αυτών με περιγελούσε και έλεγε πως πρέπει να καταλάβω ότι το καρναβάλι είναι μια παράδοση, άσχετα με το πως το βλέπω εγώ...

Στο τέλος απέσυραν και τις δυο εναπομείνασες στολές, αλλά κανείς δε μας λέει πως δεν θα είναι διαθέσιμες προς πώληση σε όποιον ζητήσει "στολή παπά". Ολική απόσυρση θα γίνει μόνο με απόφαση από τα Κεντρικά.

Tελικά τις ξανατοποθέτησαν, όπως με ενημέρωσαν χθες κάποιοι αδελφοί.

Κάποιοι άλλοι επισκέφθηκαν το Carrefour City Gate, Θεσσαλονίκης όπου τους περιγέλασαν και αρνήθηκαν την απόσυρση των προϊόντων.

Με ενημέρωσαν επίσης πως στο Carrefour Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης υπάρχουν οι εξής στολές: "Παπάς". "Διάκος" και "Αρχιερέας"....

Σε αυτό το κατάστημα πήγαν προχθες δυο αδελφές και κατόπιν έντονης διαμαρτυρίας τους απέσυραν τα εκθέματα. Έκαναν επίσης και γραπτή διαμαρτυρία στο φύλλο παραπόνων.

Παρακαλώ, αν υπάρχει η δυνατότητα να μη δημοσιευθούν τα στοιχεία μου για λόγους ασφαλείας. Σε κάποια blogs που ανήρτησαν το θέμα χρησιμοποιήθηκε το μικρό μου όνομα και το αρχικό του επωνύμου, με την επισήμανση ότι τα στοιχεία μου είναι στην κατοχή τους για ό,τι χρειαστεί και για να δείξουν ότι είμαι υπαρκτό πρόσωπο. Ευλόγησον. Άλλωστε ό,τι κάνουμε, το κάνουμε προς δόξαν Θεού.

Αύριο θα συναντηθώ και με το δικηγόρο μου για να προχωρήσω σε εξώδικη πλέον κοινοποίηση της επιστολής και κατόπιν, εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση, σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας, εφόσον δεν έχω λάβει καμία απάντηση εδώ και μια εβδομάδα, τα εκθέματα δεν έχουν αποσυρθεί μόνιμα-καθότι δεν δίδεται σχετική εντολή από τα Κεντρικά και το Τριώδιο οδεύει προς το τέλος.

Σημαντικό θα ήταν να υπάρξουν και άλλες φωνές διαμαρτυρίας με παρόμοιες επιστολές και διαμαρτυρίες επί τόπου.
  • Στα Jumbo και αλλού υπάρχουν εξίσου βλάσφημα για την πίστη μας εκθέματα. 
  • Τέλος, ανακαλύψαμε πως η προμηθεύτρια εταιρεία των εν λόγω προϊόντων ονομάζεται: ¨Νίκη Κουστένη & Σια Ο.Ε.", τηλ. 210 3460418, e-mail: clown@otenet.gr


Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Χαίρετε εν Κυρίω, 




Υ.Γ. Επισυνάπτω σχετικές φωτογραφίες και link:


http://www.carrefour.gr/media/HOME/PROSFORES/FYLLADIOY/FYLLADIA_2012/02_FEB_2012/3101-110212_B03_F1.pdf

No comments:

Post a Comment