Friday, December 10, 2010

Παιδιά της ενορίας Κοκκινορράχης, μαθαίνουν να ζυμώνουν πρόσφορο!




Παιδιά της ενορίας Κοκκινορράχης, μαθαίνουν να ζυμώνουν πρόσφορο!
Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Κοκκινορράχης Σπάρτης, πραγματοποίησαν την πρώτη τους εκδήλωση. Όλα τα παιδιά μικρά και μεγάλα, αγόρια και κορίτσια, ζύμωσαν το καθένα από ένα πρόσφορο. Στην αρχή της εκδηλώσεως αυτής προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνη μία μικρή παρουσίαση (Power Point) σχετικά με το πρόσφορο, την προσκομιδή και τα Τίμια Δώρα, μαζί με τους συμβολισμούς τους.
Τα παιδιά μας βοήθησαν στην όλη διαδικασία κυρίες της ενορίας μας που κάθε Κυριακή ετοιμάζουν πρόσφορο για την Εκκλησία. Αυτές ήταν η κ. Παναγιώτα Λαλιώτη, η κ. Μαρία Ρετσινά, η κ. Ευαγγελία Γιάνναρη και η κ. Αικατερίνη Οικονομάκη, τις οποίες ευχαριστούμε. Τα κατηχητόπουλα χάρηκαν πολύ από αυτή την εκδήλωση, ταυτόχρονα έμαθαν να ζυμώνουν. Παράλληλα, εξηγήσαμε ότι όταν ζυμώνουμε πρόσφορο, θα πρέπει να είναι ο νους μας στον Θεό μέσω της προσευχής, γι’ αυτό και πριν ξεκινήσει το ζύμωμα, κάναμε την παρακάτω προσευχή:



ΠΡΟΣΕΥΧΗ
κατά την ώρα προετοιμασίας για το ζύμωμα του προσφόρου.

«Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν.»
Το τρισάγιο: «Άγιος ο Θεός… Παναγία Τριάς… Πάτερ ημών…».

Στη συνέχεια μπορεί να ειπωθεί μια προσευχή, σαν την παρακάτω:
«Κύριε Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς γι’ αυτή την ιερότατη στιγμή, κατά την οποία, με τα χέρια μου τα χωματένια, αξιώνομαι να ζυμώνω τα Δώρα της Αγάπης και της Ανοχής Σου. Σε παρακαλώ, στείλε το Πνεύμα Σου το Άγιο, να ευλογήσει αυτά εδώ τα δώρα, ώστε να γίνουν ευπρόσδεκτα στην Αγία Τράπεζα, καθιστάμενο το ψωμί αυτό Άρτος Ζωής και Σώμα Σου πανάχραντο. Δέξου τα, λοιπόν, όπως δέχθηκες στ’ αρχαία χρόνια τη θυσία του Άβελ, τα δώρα των Μάγων, τα δάκρυα του Πέτρου και η μετάνοια του ληστή, εμέ δε αξίωνέ με να Σου τα προσφέρω, παραβλέποντας ως ελεήμονας που είσαι, τον χαμερπή εαυτό μου, τώρα και πάντα. Γένοιτο!»

Καταλήγουμε με το «Δι’ ευχών των αγίων πατέρων ημών…»
http://www.immspartis.gr/?p=6520

No comments:

Post a Comment